Je kunt op een aantal verschillende manieren gebruik maken van online tools, die een belangrijk deel van het rekenwerk voor je uit zullen voeren. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een online budget-dagboek samen te stellen, de uitgaven op je rekening in de gaten te houden of te berekenen wat je pensioen uiteindelijk op zal leveren. Uiteraard zitten de tools op een eenvoudige manier in elkaar, maar je kunt daarnaast ook de bank vragen of ze je hierbij kunnen ondersteunen.

Online budget-dagboek

Het online budget-dagboek is een goed voorbeeld van een tool die je kan helpen. Op het moment dat je een uitgave doet is het van belang om die in te plannen. Je zorgt er op die manier voor dat de tool precies uit kan rekenen wat je in een bepaalde maand hebt uitgegeven en welk bedrag er aan de andere kant nog beschikbaar is. Bekijk de grafieken en tabellen, om na te gaan waar je grootste uitgaven zitten. Dit laatste komt bijvoorbeeld goed van pas wanneer je op zoek bent naar een mogelijkheid om op de kosten te besparen.

Uitgaven op je rekening

Wil je de uitgaven op je rekening goed in de gaten houden? Dan kun je hiervoor in ieder geval gebruik maken van de online afschriften, maar er zijn daarnaast ook andere tools aanwezig waarmee je bijvoorbeeld spaarpotten aan kunt maken. Wil je op den duur wellicht een nieuwe auto kopen, of ben je toe aan een mooie nieuwe keuken? Maak gebruik van de virtuele spaarpotten, waarmee je als het ware geld kunt reserveren voor de uitgaven die je wenst te doen. Je maakt het jezelf op die manier iets gemakkelijker om geld te sparen, waardoor je daar aan de andere kant zelf minder discipline voor hoeft op te brengen.

Berekenen van je pensioen

Tenslotte kun je de online tools gebruiken om berekeningen te maken met betrekking tot je pensioen. Welk bedrag heb je bijvoorbeeld nodig om maandelijks uit de kosten te komen en hoeveel dien je vandaag de dag in te leggen om hiertoe te komen? Hoe zorgt de rente ervoor dat je kapitaal steeds een beetje verder zal groeien en wat blijft er over na de kosten die verzekeraars berekenen? Gebruik de verschillende online tools om inzicht te krijgen in je financiële planning, zodat je voorbereiding op de toekomst in ieder geval alvast uitstekend geregeld is.

Tools gespecialiseerd - gericht op jouw situatie

Er zijn heel wat apps en tools die gericht zijn op meer specifieke situaties of gemaakt zijn voor mensen die bepaalde grote vaste kosten hebben die anderen misschien niet hebben. Iemand die heel erg veel kilometers met de auto aflegt kan bijvoorbeeld heel veel voordeel doen met een slim gps tracking systeem als dat van Suivo. Met hun systeem kan je heel erg makkelijk vaste ritten beter plannen, je brandstofverbruik optimaliseren en zelfs je tijd optimaliseren door betere rij-uren te kiezen voor bepaalde frequente routes. Een ander mooi voorbeeld is Grocery iQ, een app die mensen die problemen hebben met impulsaankopen helpt om on point te blijven tijdens het winkelen. Een enorm handige app, en vol met tips en informatie naast een goeie hulp voor shopaholics.